luni, 6 iulie 2009

Speţa 3 – Drept civil

Un minor în vârstă de 13 ani încheie un contract de prestări servicii cu X, persoană fizică autorizată, pentru efectuarea unor reparaţii la imobilul proprietatea sa. Pentru acoperirea costurilor acestei lucrări, el vinde nişte mobilă proprietatea sa. Analizaţi valabilitatea actelor în funcţie de împrejurări.

Soluţie:

Contractând o persoană fizică autorizată pentru efectuarea unor reparaţii la imobilul proprietatea sa, minorul întreprinde un act de administrare a bunurilor şi a patrimoniului. Problema acestei speţe rezidă în a şti dacă vânzarea mobilei poate fi caracterizată drept act de dispoziţie sau este tot un act de administrare a patrimoniului. Este cu neputinţă să operăm o clasificare adecvată fără a şti dacă mobila respectivă era în pericol de a pieri sau a se strica, caz în care vânzarea ar fi valabilă, sau dacă, dimpotrivă, natura ei o făcea să poată fi înscrisă în patrimoniul minorului, caz în care ar fi fost nevoie de încuviinţarea prealabilă a tutorelui.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO