sâmbătă, 4 iunie 2011

Grila 30 drept succesoral

În concurs cu copilul exheredat şi părinţii defunctului:
a) soţul supravieţuitor primeşte ½;
b) soţul supravieţuitor primeşte ¼;
c) soţul supravieţuitor primeşte 1/3.

Soluţii:

a) nu se reţine;
b) se reţine - (exheredarea nu afectează niciodată titlul de moştenire, ci doar emolumentul; astfel copilul exheredat, fiind moştenitor rezervatar, va primi rezerva de ½, exheredarea având efecte în limitele cotităţii disponibile; în calitate de moştenitori din clasă subsecventă, părinţii defunctului vin şi ei la moştenire pentru a culege cotitatea disponibilă; aşadar, moştenirea de care se va bucura soţul supravieţuitor este de ¼ din moştenire, întrucât vine în concurs cu descendentul, chiar şi exheredat);
c) nu se reţine.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO