vineri, 3 iunie 2011

Grila 15 drept succesoral

Nedemnitatea succesorală:
a) poate fi invocată doar de comoştenitorii legali sau, după caz, de moştenitorii subsecvenţi;
b) produce efecte de la data deschiderii moştenirii;
c) poate fi constatată de instanţă şi anterior deschiderii succesiunii.

Soluţii:

a)
– nu se reţine (nedemnitatea succesorală poate fi invocată de orice persoană interesată, categorie care include, pe lângă comoştenitorii legali şi moştenitorii subsecvenţi, şi: donatarii sau legatarii, creditorii acestora acţionând pe cale oblică, instanţa de judecată sau notarul public din oficiu, ba chiar şi nedemnul);
b) – se reţine (practic, se consideră că nedemnul nici nu a moştenit, neavând dreptul nici măcar la rezerva succesorală);
c) – nu se reţine (momentul în care poate surveni constatarea nedemnităţii nu poate fi decât ulterior deschiderii succesiunii, anterior acţiunea fiind inadmisibilă pentru lipsă de interes).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO