joi, 9 iunie 2011

Grila 63 drept succesoral

Dreptul de opţiune succesorală:
a) poate fi exercitat de creditorii succesibilului pe calea unei acţiuni oblice;
b) poate fi exercitat exclusiv în termenul de 6 luni calculat de la data morţii celui care lasă moştenirea;
c) aparţine doar persoanelor cu vocaţie concretă la moştenire.

Soluţii:

a) se reţine – (părerea autoritar dominantă este în sensul că aceştia pot opta pe cale oblică în locul şi în numele succesibililor neglijenţi);
b) nu se reţine – (termenul de opţiune de 6 luni fiind de prescripţie, poate fi întrerupt sau suspendat în condiţiile dreptului comun);
c) nu se reţine – (este posibilă şi acceptarea moştenirii de către moştenitorii subsecvenţi, însă este o acceptare eventuală, care urmează să producă efecte doar dacă moştenitorii chemaţi în primul rând renunţă sau lasă să curgă termenul de prescripţie fără să facă acte de acceptare).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO