marți, 7 iunie 2011

Grila 48 drept succesoral

Revocarea tacită pentru înstrăinarea bunului:
a) operează în cazul tuturor legatelor;
b) nu operează în cazul exproprierii;
c) intervine şi atunci când înstrăinarea este lovită de nulitate.

Soluţii:

a) nu se reţine – (în cazul legatelor universale şi cu titlu universal, care reprezintă vocaţii şi nu certitudini, acestea nu pot fi revocate tacit în acest fel, );
b) se reţine – (numai înstrăinarea făcută de testator cu intenţie are valoarea unei revocări tacite, de aceea vânzarea silită a bunului sau exproprierea pentru utilitate publică nu pot sta la baza revocării tacite);
c) se reţine – (intenţia de a revoca a testatorului este esenţială, ceea ce rezultă din faptul că revocarea rămâne valabilă chiar dacă înstrăinarea făcută de testator este desfiinţată din orice motiv, inclusiv nulitate).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO