duminică, 29 mai 2011

Grila 08 drept succesoral

Reprezentarea succesorală nu este admisă în privinţa:
a) descendenţilor din fraţi şi surori ai defunctului;
b) comorienţilor;
c) renunţătorului la moştenirea reprezentatului.

Soluţii:

a) – nu se reţine (art. 666 C.civ. spune: "reprezentarea este admisă în privinţa copiilor şi descendenţilor fraţilor sau surorilor defunctului”);
b) – nu se reţine (reprezentarea comorienţilor se admite - sursa: Fr. Deak - Tratat de drept succesoral editia a ll-a pag. 80-81 infra 46.1 -, în ciuda unor păreri doctrinare contrarii - vezi D. Chirică);
c) – se reţine (reprezentantul care renunţă, în temeiul art. 686 C.civ. „nimeni nu este obligat de a face acceptarea unei moşteniri ce i se cuvine”, nu mai poate exercita reprezentarea succesorală a reprezentatului).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO