duminică, 29 mai 2011

Grila 10 drept succesoral

Reprezentarea este admisă:
a) în cazul moştenirii prin retransmitere;
b) atunci când reprezentatul este comorient;
c) când predecesul celui reprezentat a intervenit în termenul de opţiune succesorală de 6 luni.

Soluţii:

a) – nu se admite (retransmiterea succesiunii şi reprezentarea succesorală sunt două instituţii juridice diferite);
b) – se admite (reprezentarea comorienţilor se admite - sursa: Fr. Deak - Tratat de drept succesoral editia a ll-a pag. 80-81 infra 46.1 -, în ciuda unor păreri doctrinare contrarii - vezi D. Chirică);
c) – nu se admite (construcţia este ilogică: pe de o parte pentru a putea vorbi de "predeces" trebuie ca cel reprezentat să moară înaintea lui de cujus; pe de altă parte, dacă unul dintre moştenitori moare în termenul de opţiune succesorală nu mai putem vorbi de reprezentare).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO