duminică, 23 ianuarie 2011

Grilă comentată drept penal partea specială (15)

Omorul săvârşit de către o persoană care a mai comis un omor:
a. este o formă a omorului deosebit de grav;
b. este întotdeauna o infracţiune complexă;
c. se deosebeşte de omorul asupra a două sau mai multe persoane şi prin faptul că acesta din urmă presupune ca uciderea intenţionată a persoanelor să fie consecinţa unui proces execuţional unic;
d. se va reţine în forma tentativei atunci când autorul a încercat să îl ucidă pe X în timp ce se afla în executarea unei pedepse pentru omor.

Soluţii:

a) se reţine (art. 176 lit. (c) C.pen.);

b) nu se reţine - infracţiunea complexă este o creaţie a legiuitorului care se prezintă fie ca o reunire a două infracţiuni distincte şi crearea unei a treia deosebite de cele înglobate (ex: tâlhăria = ameninţare/lovire şi alte violenţe + furt), fie ca o variantă calificată a unei infracţiuni simple, creată prin absorbirea în conţinutul său a unor fapte ce reprezintă conţinutul unor alte infracţiuni (ex : violul care a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei) ; în cazul omorului săvârşit de o altă persoană care a mai săvârşit un omor avem de-a face cu o infracţiune simplă, al cărei autor a mai săvârşit un alt omor în altă împrejurare, fie şi sub forma tentativei;

c) se reţine ;

d) se reţine.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO