sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Grilă comentată drept penal partea specială (06)

Comiterea faptei în stare de ebrietate:
a) poate fi o formă agravată de vătămare corporală gravă;
b) poate fi o formă atenuată de loviri sau alte violenţe;
c) poate fi o formă agravată de ucidere din culpă;
d) poate fi o formă agravată de vătămare corporală din culpă.

Soluţii comentate:

a) nu se reţine;

b) nu se reţine;

c) se reţine – art. 178 alin. (3) - “când uciderea din culpă a unei persoane este săvârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanică, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se află în stare de ebrietate" şi (4) – “fapta săvârşită din culpă de orice altă persoană în exerciţiul profesiei sau meseriei şi care se află în stare de ebrietate”;

d) se reţine – art. 184 alin. (4) ind. 1.

De reţinut că starea de ebrietate şi îmbibaţia alcoolică în sânge ce depăşeşte limita legală sunt forme agravate ale infracţiunilor din culpă împotriva persoanei sau a integrităţii sale corporale.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO