vineri, 4 februarie 2011

Grilă comentată drept penal partea specială (25)

În timpul zilei, X a pătruns în curtea unui imobil, pe poarta lăsată deschisă şi a sustras un seif mobil aflat într-un autoturism. Autoturismul era descuiat şi parcat în interiorul curţii părţii vătămate. Ajuns la loc sigur, departe de locul de unde a sustras seiful, a luat banii din el, adică 100.000 lei, şi l-a abandonat. X va răspunde pentru:

a) furt calificat, deoarece a produs consecinţe deosebit de grave în concurs cu violarea de domiciliu;

b) furt calificat comis prin efracţie în concurs cu violarea de domiciliu;

c) furt simplu în concurs cu violarea de domiciliu ;

d) furt calificat comis în public în concurs cu violarea de domiciliu.

Soluţii propuse :

a
– nu se reţine (nu există nicio circumstanţă de calificare a furtului; pătrunderea în curtea imobilului nu prezintă caracteristicile efracţiei; consecinţele deosebit de grave ale furtului vizează o pagubă de cel puţin 200.000 lei) ;

b – nu se reţine ;

c – se reţine (intrarea în curtea imobilului prezintă tipicitatea violării de domiciliu, întrucât curtea este loc împrejmuit);

d – nu se reţine (curtea unui imobil nu este loc public).

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO