vineri, 22 ianuarie 2010

Drept administrativ, speţa 7

Reclamantul, persoană fizică a solicitat instanţei de contencios administrativ constatarea refuzului nejustificat al ministrului sănătăţii de a-l numi în funcţia de director al Spitalului Judeţean Cluj şi obligarea acestuia la emiterea ordinului de numire in funcţie. In motivare, arata ca s-a prezentat la concursul organizat pentru ocuparea acestei funcţii, pentru care indeplinea toate conditiile necesare şi pentru care s-a pregatit temeinic, insa datorită unor probleme de sănătate nu a reusit să se concentreze suficient aşa încat a ocupat locul al doilea. El arată că ministrul nu a tinut seama de situaţia specială în care se afla si pe care, la cerere, o putea dovedi cu acte medicale, refuzînd numirea sa in funcţie, lezându-l astfel în dreptul pe care il avea de a ocupa acea functie. În plus arată că avea experienţă bogată în domeniu, fiind cu siguranţă cea mai potrivită persoană, ţinând cont de faptul ca mai ocupase în urmă cu trei ani aceeaşi funcţie.

Ministrul solicită respingerea acţiunii ca inadminisbilă, arătând printre altele că nu a fost indeplinită procedura prealabilă, intrucat reclamantul nu venit după desfăşurarea concursului cu aceasta solicitare direct către ministru, in calitate de autoritate emitentă a ordinului de numire in funcţie, aşa cum se prevede în art. 7 al Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

Soluţionaţi acţiunea si motivaţi hotărârea luată.
Precizaţi instanţa competentă si motivaţi.

Soluţie propusă:

Actiunea inadmisibila
 Vatamare simplu interes
 neobligativitatea preocedurii prealabile
 instanta competenta C.Apel
 motivarea alegerii instantei competente

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO