miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 7, drept civil

La data de 18 decembrie 2007, intre X si Y a intervenit un acord cu privire la transmiterea proprietatii unei masini contra sumei de 10.000 de euro. Avand in vedere ca X a achitat la data acordului un avans de 5.000 de euro si ca nu a existat un contract de vanzare-cumparare semnat de parti, stabiliti daca a avut loc transferul dreptului de proprietate asupra autorurismului.

Solutie propusa:

Da, a avut loc transferul de proprietate la data acordului. In acest caz se face aplicabilitatea principiului consensualismului, in conformitate cu care actul este valabil incheiat si proprietatea de transfera de drept de la vanzator la cumparator de la data la care s-a realizat acordul de vointa, chiar daca pretul nu s-a platit si lucrul nu s-a predat.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO