joi, 7 ianuarie 2010

Drept civil – drepturi reale (speţa 2)

A este proprietar al unui teren agricol dat în folosinţă gratuită lui B. Pornindu-se executarea silită împotriva lui A, creditorul vrea să vândă la licitaţie atât terenul, cât şi utilajele de exploatare a acestuia, pe care B le ţinea într-o baracă pe care o aşezase la capătul parcelei.

Comentaţia situaţia juridică din speţă.

Răspuns propus:

În raport cu terenul agricol, utilajele de exploatare a acestuia sunt accesorii. Prin destinaţia lor, acestea sunt imobile, în situaţia în care cel care le-a pus acolo este proprietarul fondului (art. 468 C. civ.).

Dacă acestea aparţin arendaşului, sunt mobile şi nu pot face obiectul vânzării creditorului proprietarului.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO