joi, 28 ianuarie 2010

Întrebări de control (4) – psihologie judiciară

1. Care este importanţa teoretică şi practică a întocmirii profilului psihologic al infractorului?

Răspuns:

Este important să se întocmească profilul psihologic al infractorului pentru că cele mai multe dintre componentele personalităţii criminale se pot întâlni şi la persoanele obişnuite, însă la acestea nu sunt elemente dominante ale personalităţii. Diferenţa dintre delincvenţi şi non-delincvenţi rezidă în pragul delincvenţial.

2. La ce se referă imaturitatea intelectuală a infractorului?

Răspuns:

Imaturitatea intelectuală a infractorului este incapacitatea de a prevedea pe termen lung consecinţele acţiunii sale antisociale. Există ipoteza că infractorul este strict limitat la prezent, fiind incapabil să se proiecteze în viitor, sau să înveţe din trecut.

Nu este vorba de un QI redus, ci despre o capacitate redusă de a stabili un raport raţional între pierderi şi câştiguri în proiectarea şi efectuarea unui act infracţional.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO