vineri, 22 ianuarie 2010

Drept administrativ, speţa 5

Prin actiunea formulata, reclamanta, M.A. persoană fizică a solicitat instantei de contencios administrativ anularea comunicatului de presă apărut pe site-ul primariei municipiului Cluj Napoca în data de 28 mai 2009 prin care se anunţa public faptul că oficierea căsătoriilor se va face şi în acest an în foişorul din Parcul Central. Conform comunicatului, în foisorul din Parcul Central vor fi oficiate doar casatoriile programate in zilele de sambata si duminica din perioada mai-octombrie 2009 celelalte continuand sa se desfaşoare in Casa Căsătoriilor. Aceasta masura a fost dispusa de către primarul municipiului pentru fluidizarea traficului rutier din zona centrala si pentru a oferi cuplurilor care se casatoresc un cadru cat mai placut pentru acest eveniment important din viata lor.

Reclamanta considera prin oficierea căsătoriilor în foisorul din Parcul Central i se încalcă dreptul la intimitate, la oficierea unei căsătorii într-un mediu controlat, într-un spaţiu închis publicului neinvitat.

Solutionati actiunea, motivand hotararea luata.

La ce instanţă ar fi trebuit reclamanta să introducă acţiunea, în conformitate cu dispoziţiile Legii 554/2004 a contenciosului administrativ? Motivati.

Soluţie propusă:

Actiune inadmisibila
 motivare – comunicat de presă- neproducator de efecte juridice. Eventual ar fi trebuit atacata dispoziţia primarului.
 lipsa vatamarii unui drept sau interes legitim
 instanta competenta – (precizarea instantei – Trib.., motivarea)

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO