miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 9, drept civil

X a chemat in judecata pe Y solicitand instantei obligarea acestuia la repararea prejudiciului constand in pierderea unei familii de albine. Reclamantul X a aratat ca familia de albine a fost distrusa din pricina faptului ca paratul a stropit vegetatia de pe terenul sau cu substante chimice fara a-l anunta in prealabil pe reclamant pentru a deplasa stupii intr-un alt loc. Paratul s-a aparat aratand ca, in repetate randuri i-a cerut lui X sa mute stupii intrucat albinele reclamantului il intepau iar el era alergic la intepatura de albine. Poate instanta sa-l oblige pe Y sa-i plateasca recalamntului despagubiri?

Solutie propusa:

Instanta va admite cererea reclamantului pentru următoarele considerente: orice persoană trebuie să-si exercite drepturile potrivit scopului lor economic si social în vederea căruia acestea le-au fost recunoscute. Ori în acest caz, aceste drepturi au fost exercitate cu rea-credintă de către parat.
Cel mult s-ar putea retine o culpă comună.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO