miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 1, drept civil

X a solicitat instantei in contradictoriu cu fratii sai Y si T anularea partajului voluntar incheiat intre acestia, fara participarea si consimtamantul sau, si iesirea din indiviziune asupra suprafetei de teren de 3000 mp, proprietatea defunctului A, parintele celor 3. Paratii au aratat ca actul de partaj este valabil deoarece i s-a rezervat reclamantului suprafata de 1000mp din terenul de 3000mp, insa X a ramas in pasivitate o perioada indelungata de timp desi stia de existenta partajului. Paratii solicita ca instanta sa nu dispuna iesirea din indiviziune intrucat X a primit partea sa din mostenire. Ce solutie va pronunta instanta?

Solutie propusa:

Partajul voluntar presupune prezenta tuturor coproprietarilor. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune. Instanta accepta anularea partajului voluntar.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO