miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 10, drept civil

Prin actiunea inregistrata la 15 ianuarie 2003, reclamantii X si Y au chemat in judecata pe paratii Z si T solicitand obligarea acestora la plata sumei de 8.500 RON reprezentand imprumut nerestituit. Reclamantii au aratat ca, in cursul lunii octombrie 2001, au imprumutat paratilor suma de 45 de milioane de lei pe care acestia s-au obligat sa o restituie cel mai tarziu in decembrie, la un an de la data acordarii imprumutului. Reclamantii au mai aratat ca in decembrie 2001 paratii le-au mai solicitat un imprumut de 40 de milioane de lei, suma urmand sa fie investita in firma pe care acestia o detineau. Pentru a le castiga increderea ca vor restitui banii, au angajat-o pe reclamanta X cateva luni la aceasta societate comerciala. In probatiune, reclamantii solicita administrarea probei testimoniale aratand totodata instantei faptul ca nu s-a intocmit un inscris constatator al datoriei dat fiind faptul ca Y a fost coleg de serviciu si de mai multi ani prieten de familie cu paratul T. Ce decide instanta cu privire la admisibilitatea probei testimoniale?

Solutie propusa:

Instanta va admite proba testimoniala deoarece a existat o imposibilitate morala de a preconstitui un înscris, date fiind relatiile de prietenie dintre parati.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO