miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 4, drept civil

Prin actiunea formulata, reclamantii A, B, C, D au chemat in judecata pe paratul X cerand evacuarea acestuia din incaperea destinata spalatoriei si uscatoriei commune situate la parterul blocului de locuinte. Reclamantii au sustinut ca X, fiind proprietar al unui apartament situate in acelasi bloc, a ocupat in mod abuziv incaperea, pe care a transformat-o intr-o camera de locuit, lipsindu-i pe ceilalti coproprietari de folosinta ei potrivit destinatiei. Prin intampinare, paratul a sustinut ca a ocupat incaperea cu acordul coproprietarilor, achitand pentru folosinta suma ce 20.000 lei care a fost utilizata in vederea realizarii unor reparatii necesare imobilului in interesul comun. Apararea formulata de parat, dovedita printr-un inscris intre parat, pe de-o parte, si Y si T pe de alta parte, a fost confirmata si de alti locatari printr-un memoriu depus in fata instantei de fond. Este admisibila actiunea reclamantilor?

Solutie propusa:

Da, actiunea este admisibila. Intrucat in speta data se face vorbire despre o incapere destinata uzului comun al tuturor celor care locuiau in imobilul respectiv, adica o incapere aflata in coproprietate fortata, paratul X avea nevoie de acordul tuturor coproprietarilor, pentru a ocupa temporar spalatoria in cauza. Actul incheiat de X cu Y si T nu este valabil.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO