vineri, 15 ianuarie 2010

Întrebări Drept administrativ II 1

Explicaţi ce înseamnă şi prin ce se caracterizează: actele juridice, majoritatea fiind actele administrative; contractele administrative; actele cu caracter exclusiv politic; faptele materiale juridice; operaţiunile materiale-tehnice.

Răspuns:

Actele administrative sunt manifestări unilaterale de voinţă, făcute în scopul de a produce efecte juridice, a căror realizare este garantată de puterea publică şi cu care sunt înzestrate autorităţile administraţiei publice.

Contractele administrative se încheie de către autorităţile administraţiei publice şi, de regulă, un particular, în vederea realizării unui interes general sau pentru buna funcţionare a serviciilor publice.

Actele cu caracter exclusiv politic pot fi caracterizate ca declaraţii de voinţă prin care se afirmă numite principii directoare sau se precizează atitudinea pe care autorităţile emitente înţeleg să o ia referitor la conducerea statului.

Faptele materiale juridice sunt caracterizate ca transformări în lumea materială înconjurătoare care produc efecte juridice, independent de existenţa unei manifestări de voinţă în acest scop.

Operaţiunile materiale tehnice sunt activităţi ale autorităţilor administraţiei publice în vederea îndeplinirii de către acestea a atribuţiilor conferite de lege, care nu produc prin ele însele efecte juridice.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO