miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 5, drept civil

Reclamantii X si Y au solicitat instantei, in contradictoriu cu paratul Z, rezolutiunea actului de vanzare-cumparare incheiat, pentru neplata pretului. In fapt, reclamantii au transferat dreptul de proprietate asupra terenului catre parat la data de 13.05.1999, printr-un act autentic si contra sumei de 40 milioane lei. Desi, in clauzele contractului, vanzatorii au mentionat ca au primit suma ceruta cu titlu de preţ, in timpul judecarii cauzei, au negat acest lucru, fapt confirmat si de cei doi martori audiati, ale caror depozitii au fost retinute de catre instanta, in ciuda opozitiei formulate de parat cu privire la audierea martorilor. In urma adminstrarii acestor probe, instanta a admis actiunea. Cum apreciati solutia instantei? Motivati.

Solutie propusa:

Solutia instantei este incorecta. Nu poate fi acceptata rezolutiunea (desfiintarea unui contract cu executare dintr-o data sau uno ictu) contractului deoarece martorii nu pot proba peste sau impotriva continutului unui inscris, fapt care se incearca a se proba in speta data.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO