miercuri, 13 ianuarie 2010

Speţa 2, drept civil

X, in urma unui accident rutier, deterioreaza autoturismul proprietatea lui Y. Acesta se adreseaza instantei cu o cerere prin care solicita poprirea asupra salariului lui X pentru a putea sa-si recupereze cheltuielile facute cu repararea autoturismului. Este admisibila cererea?

Solutie propusa:

Asa cum este formulata, cererea nu este admisibila. Trebuie solicitat instantei sa decida asupra obligativitatii platii daunelor de catre X. Este necesara, asadar pentru inceput obtinerea unei hotarari judecatoresti prin care X sa fie obligat la plata daunelor cauzate autoturismului lui Y. Abia daca X nu plateste de buna voie, se poate solicita executarea silita (poprirea pe salariu), dupa ce hotararea a fost investita in prealabil cu formula executorie.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO