miercuri, 20 ianuarie 2010

Întrebări Drept administrativ II 23

1. Comentaţi redistribuirea funcţionarilor publici potrivit Legii nr.188/1999.

Răspuns:

Competenţa redistribuirii funcţionarilor publici aparţine Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Din punct de vedere teritorial, redistribuirea se face astfel:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din aceeaşi localitate sau dintr-o localitate aflată la o distanţă de până la 50 km de localitatea de domiciliu;
b) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din alt judeţ sau aflate la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, la cererea funcţionarului public.

Din punct de vedere profesional, redistribuirea se face astfel:
a) pe o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi acelaşi grad profesional cu funcţia publică deţinută;
b) pe o funcţie publică inferioară vacantă, dar numai cu acordul scris al funcţionarului public;
c) pe o funcţie publică de conducere, numai dacă funcţionarul public a îndeplinit atribuţii similare cu atribuţiile funcţiei publice de pe care se efectuează redistribuirea.

2. Ce se înţelege prin corpul de rezervă al funcţionarilor publici?

Răspuns:

Corpul de rezervă este format din funcţionari publici care au fost eliberaţi din funcţia publică din motive neimputabile lor.

Seja o primeiro a comentar

Dacă eşti student la drept, ai găsit ceea ce căutai!

Am început să lucrez la acest blog în toamna anului 2008, atunci când m-am înscris la această facultate. Intenţionez să fac publice astfel toate notele de lectură, notele de curs, testele şi lucrările pe care le voi parcurge în aceşti ani. Sper să-ţi fie şi ţie de folos!

Eşti student la drept?

Atunci poţi fi co-publisher la acest blog. Înscrie-te şi fă-ţi cunoscută experienţa: note de lectură, bârfe despre profesori, planuri de viitor, speţe comentate – sunt tot atâtea metode ca să te exprimi! Contactează-mă la riliescu2000 at yahoo dot com!

Totalul afișărilor de pagină

Watch favourite links
eLearning & Online Learning Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Student la Drept © Layout By Hugo Meira.

TOPO